EBD je potvora!

Prázdniny se vydařily (17.9.2012)

Už tu máme zase školní rok, z Makulky je druháček a v prvním týdnu školy stačila již přinést tři jedničky za přečtené knihy přes prázdniny a jejich zápis do Čtenářského deníku a jednu pro ni moc důležitou z matematiky, která jí udělala obrovskou radost. Letos se ve škole poprvé i zároveň naposled přihlásila do výtvarného kroužku, který si přála navštěvovat. No nebude, z rozhodnutí školy není možné, aby jej navštěvovala. Poohlédneme se jinde po jiném, protože by moc ráda malovala…
 
Prázdniny se letos opravdu vydařily.
 
Za vysvědčení dostala Makulka od babičky ten největší dárek, poprvé za sedm let spinkala sama u babičky. Babička si ji vyzvedla u nás doma a odvezla do Prahy. Holky se byly podívat v kině, chodily na procházky, jedly zmrzlinu a užívaly si, bohužel zrovna byla velká vedra a tak jsme po návratu musely zatočit s bacily, kterým stačil den bez převazu.
 
Zúčastnili jsem se s Maku týdenního tuzemského ozdravného pobytu, pro lidi s EB a jejich rodiny. Počasí se nám přálo, nebylo horko, občas sprchlo, z čehož jsem měla velkou radost. Pobyt byl v indiánském duchu, tak jsem si dělala srandu, že jsem tančila před odjezdem indiánský tanec, aby nebyla vedra.
 
Zbytek léta jsme s Maku a Marečkem strávili doma a kvůli vysokým teplotám jsme nechodili ani na procházky. Přesto jsme si užili nádherné léto a po té, co Makulky tříletý bráška Mareček se začal potápět pod vodou a plavat pod vodou bez křidélek se Makulka odvážila smočit do vody obličejíček a sundat si křidélka a začala také plavat pod vodou, neumí se ještě nadechnout, ale je naprosto úžasná!!!
 

 

Poslední víkend o prázdninách se konečně Makulce splnilo její přání za vysvědčení a jeli jsme se podívat do plzeňského Dinoparku, na její mazlíky. Kde jsme i poprvé měly možnost pořádně vyzkoušet a nafotit její nové vozítko, zdravotní kočárek, který jí pojišťovna schválila před prázdninami. Kočárek nebyl s příslušenstvím, chyběla mu pro Makulku velmi důležitá stříška proti slunci, boční vymezení, aby se nebouchla o konstrukci, zimní nánožník a pláštěnka, proto bych velice chtěla poděkovat Zrnkům za jejich podporu a nabídku, že potřebné doplňky zakoupí a tím i Vám dárcům, kteří myslíte na Makulku a snažíte se jí pomoci v boji s nemocí a zkvalitněním jejího života.
 
Maku_Dinopark
 
Velice děkuji, mějte se krásně a školáčkům přeji mnoho úspěchů!
Jana